Zpevněte a posilte své tělo s gymnastickými míči!

Běžné posilování a formování postavy jen s vahou vlastního těla chce píli a pořádnou vytrvalost. Ne každého dokáže zaujmout natolik, že u něj vydrží tak dlouho, než se objeví první viditelné výsledky. Pokud i Vy patříte do této skupiny, tak vyzkoušejte něco nového – posilování s gymnastickými míči. Využít můžete jak klasické velké míče, tak i menší overbally a vězte, že tentokrát už tak lehce nepřestanete.

31uoM3EKt5L

Proč posilovat na gymnastických míčích?

Gymnastické míče všech velikostí mají jednu hlavní výhodu – nejsou stabilní, pořád se hýbou a během cvičení na nich je potřeba udržovat rovnováhu. A o to se postarají i menší svaly, o kterých jste dříve ani nevěděli a které tak trochu zahálely. Zpevnit pomocí posilování na gymnastickém míči se dají snad všechny partie těla: od zádových svalů, přes břišní, hýžďové a stehenní až po svaly na rukou a prsní svaly. Zároveň díky cvičení na gymnastickém míči podpoříte hluboký stabilizační svalový systém a naučíte se, jak správně držet tělo při sezení.

410CH515c5L

Víme, jak na to s gymnastickým míčem!

Máme pro Vás tři tipy na účinné cvičenígymnastickým míčem, které zvládnete sami v pohodlí domova.

Pro útlý pas: lehněte si pravým bokem na míč a levou nohou překřižte přes pravou pro lepší udržení rovnováhy. Ruce opřete o hlavu tak, aby se v její zadní části sotva dotýkaly prsty. Vydechněte a nadzvedněte alespoň na tři až pět vteřin přední část těla z míče a poté ji opět povolte dolů. Totéž opakujte i na druhou stranu.

Posílení spodní části břišních svalů: lehněte si na záda, ruce dejte podél těla a míč sevřete mezi kotníky. S nataženýma nohama jej zvedejte a pokládejte zpět. Nezapomínejte na správné dýchání – při zvedání míče vydechujte a při jeho pokládání se nadechujte.

Zpevnění stehen a zadečku: míč umístěte mezi svá záda a stěnu a opřete se o něj. Nohy rozkročte na šíři ramen a rolujte po míči směrem dolů. V poloze, kdy budete mít kolena do pravého úhlu, setrvejte deset vteřin a poté se narovnejte. Opakujte cvičení alespoň desetkrát a pevných stehen i krásného zadečku se dočkáte cobydup!

Už jste vyzkoušeli pilates s overballem?

Kouzlu pilates a cvičení s overballem propadly už miliony lidí. Ne každý však ví, že se tyto dvě aktivity dají skloubit do jedné, která je účinnější než každá z nich zvlášť a která Vás hlavně bude bavit. Pilates Overball se zaměřuje na formování postavy, zlepšení mobility páteře a odstraňování špatných hybných stereotypů. Do cvičení jsou navíc zapojeny i svaly hlubokého stabilizačního svalového systému, čímž toto cvičení redukuje bolesti zad na minimum.

411SOkHw+sL

Nechte se volně inspirovat následujícími videi a zacvičte si i Vy doma pilates s overballem. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat a uvidíte, že budete překvapeni, čeho všeho se dá dosáhnout při cvičení s malým nafukovacím míčkem.

 

Napsat komentář