Kupte dětem gymnastický míč, cvičení je bude bavit!

Vzrůstající počet obézních dětí má příčinu nejen v genetickém vybavení, špatné skladbě jídelníčku a obecně nezdravém životním stylu, ale především v akutním nedostatku pohybu. Zaujmout dítě některou sportovní aktivitou tak, aby u ní vydrželo déle, než měsíc, chce opravdu pevné nervy, trpělivost a trochu toho štěstí. Děti si totiž i během sportování chtějí hlavně hrát, a to jim umožní například gymnastické míče.

51DeKWHVw+L._SL1500_

Gymnastický míč děti zabaví i posílí jejich zdraví

Gymnastický míč je perfektní volbou jak pro zabavení dětí hravou, ale přitom efektivní sportovní aktivitou, tak i k nápravě jejich tělíček, které už útlého věku zatěžují dnešní civilizační poruchy. Díky gymnastickým míčům se děti naučí především správně sedět, a to kvůli tomu, že nižší stabilita míče je nutí vyrovnávat těžiště a udržovat správný posed.

Děti však nebudou chtít na gymnastickém míči jen cvičit správné sezení, primárně je bude bavit skákání na něm a neustále pohupování. Protože se v zápalu hry může stát, že dítěti míč uklouzne a ono spadne, pořiďte mu speciální gymnastický míč s úchyty. Ten se rozhodně doporučuje pořídit dětem předškolního a mladšího školního věku, u kterých tak můžete snížit riziko pádu na minimum.

615ndYIVFsL._SL1500_

Cvičení s gymnastickým míčem pomáhá v logopedii i u malých miminek

Zajímavostí je, že cvičení na míči se v posledních letech využívá i v logopedii a foniatrii. Dětem, které hůře slyší anebo i zdravým dětem, které mají jen problém s řečí, se díky pohupování na míči správně rozpohybuje bránice. To je naučí hospodařit s dechem, správně posadit hlas, oddělovat jednotlivé slabiky i slova a celkově lépe vyslovovat.

Pro malá miminka je cvičení na velkých gymnastických míčích skvělou příležitostí, jak od útlého věku vyrovnávat rovnováhu. Nejčastěji prováděným cvikem je položení miminka na bříško na míč a pomalé vychylování z osy. Miminko je potřeba lehce přidržovat, aby nedošlo k jeho pádu, i tak však musí samo reagovat na vyrovnání stability správnými svalovými skupinami.

Napsat komentář