Klenot mezi pomůckami pro domácí cvičení? Gymnastický míč!

Ne každý má čas trávit několikrát týdně hodinu v posilovně, možnost vyběhnout na pár desítek minut ven nebo se projet na kole. Ale snad každý chce udělat maximum pro svoje zdraví a alespoň minimálně se hýbat. Nabídka domácího cvičení je v současné době bohatá a na jejím vrcholu se už několik let pohybuje cvičení na klasickém gymnastickém míči.

412pC4qGk2L

Posilujte i rehabilitujte s gymnastickým míčem

Gymnastické míče se vyrábějí v nepřeberném množství variant – ať už se jedná o barvy, materiál nebo průměr míče. Standardně se průměr gymnastických míčů pohybuje mezi půl metrem až metrem. Gymnastické míče jsou ideální volbou pro cvičení nejen pro dospělé, ale i pro děti. V prvé řadě cvičení na míči přispívá ke správnému držení těla a procvičení motoriky. A chcete-li zpevnit ochablé svaly, v tom případě je pro Vás cvičení na gymnastickém míči tou správnou volbou. Efektivně se s ním dají totiž posilovat problematické partie jako je zadní část rukou, břicho nebo stehna. Kromě toho jsou gymnastické míče perfektním doplňkem pro rehabilitaci a hojně je využívají i profesionální sportovci při léčbě komplikovaných zranění.

91lYx1AkuvL._SL1500_

Gymnastický míč zpevní tělo i posílí svaly

A v čem vlastně tkví kouzlo cvičení na míči a proč je tak účinné? Především kvůli tomu, že míč není stabilní a je neustále v pohybu – tím pádem se svaly na našem těle aktivně zapojují do udržení rovnováhy a vy je tak účinně posilujete. I když se kvůli tomu může zdát míč jako nebezpečná pomůcka a riziko pádu z něj Vám připadá příliš vysoké, tak rozhodně nemějte strach; stačí pár minut pohupování na něm, zvyknete si a pohyb na gymnastickém míči Vám bude připadat naprosto přirozený.

Dva tipy pro cviky na gymnastickém míči

Pokud chcete například zpevnit stehna, máme pro Vás jednoduchý cvik. Rozkročte nohy, mezi ně si dejte míč a sevřete jej lehce mezi koleny. Narovnejte záda a pro větší stabilitu si dejte ruce na stehna. Poté míč stlačte vnitřní stranou stehen, napočítejte do deseti a povolte. Opakujte alespoň dvanáctkrát.

Chcete-li mít krásnější zadeček, potom zkuste tento speciální cvik – lehněte si na míč, ruce volně spusťte a tělem kopírujte tvar míče. Vydechněte, zpevněte svaly na břichu, napněte nohy v kolenou a zvedněte je, co nejvýše můžete. Takto setrvejte pět vteřin a poté je pomalu spusťte zpět. Taktéž toto cvičení si žádá alespoň deset opakování.

Fantazii v rámci cvičení s gymnastickými míči se rozhodně meze nekladou a uvidíte, že i vy si najdete svoje oblíbené cviky a polohy, které vám budou maximálně vyhovovat. Je to opravdu jednoduché, stačí si jen vybrat ten správný míč a za pár dní už můžete cvičit a věnovat pár minut denně svému zdraví, které to rozhodně ocení.

Napsat komentář