Zacvičte si i v těhotenství, třeba na gymnastickém míči

Hýbat se chce v dnešní době snad každý, avšak spousta lidí se potýká se zdravotními překážkami, které jim to neumožňují. Na věku, váze ani perfektním zdravotním stavu však nezáleží, pokud si vyberete cvičení na gymnastickém míči. To je tou správnou volbou i pro těhotné ženy.

31fqG4yRIhL

V těhotenství pomůže gymnastický míč svaly uvolnit i posílit

Těhotenství sebou přináší nutnost respektovat nejrůznější nároky i omezení organismu, což vylučuje provádění širokého spektra aktivit. Cvičení na gymnastických míčích se využívá především k protahování jednotlivých částí těla, jako je krk, záda, stehna či hýždě a jejich lehké posilování. Při pohupování na míči mají navíc na plod velmi pozitivní vliv právě houpavé pohyby, které v miminku údajně vyvolávají pocit spokojenosti.

Velká výhoda cvičení na gymnastickém míči během těhotenství tkví především v neustálém udržování hladiny fyzičky na standardní úrovni. Spousta nastávajících maminek totiž výrazně omezí s příchodem těhotenství své aktivity a mají posléze problémy fyzicky zvládnout porod i následnou péči o miminko. Cvičení na míči je tak skvělou alternativou, pokud byla žena před těhotenstvím zvyklá intenzivně cvičit a chce si následujících devět měsíců, ale i později udržet svou fyzickou kondici.

716PQ+qO4sL._SL1500_

Zacvičte si s námi na gymnastickém míči!

posílení hýžďových a stehenních svalů vyzkoušejte následující cvik: postavte se ke stěně a míč umístěte mezi ni a spodní část zad. Nohama se opřete o zem v dostatečné vzdálenosti od stěny tak, aby nebyly nakloněné, ale rovné přímo vzhůru. S narovnanými zády podřepněte, váhu držte na patách a břišními svaly si pomozte vytlačit míč zpět nahoru. Těhotné ženy ocení tento cvik především proto, že posiluje čtyřhlavý sval stehenní, který asistuje při zvedání a snižuje tak namáhání zad.

I cvičení na gymnastickém míči si v těhotenství žádá maximální bezpečnost

Cvičení na gymnastickém míči je vhodné pro všechny ženy, které nemají diagnostikováno rizikové těhotenství. V případě nejistoty ohledně vašeho zdravotního stavu však doporučujeme před zahájením cvičení konzultaci s lékařem a probrání vhodnosti cvičení na míčích.

gymnastickým míčem se však těhotné ženy nemusí rozloučit při odjezdu do porodnice – díky trendu několika posledních let jsou téměř všechny porodnice vybaveny dostatkem gymnastických míčů, které se staly nedílnou součástí velké části porodů. Válení na míči během porodních bolestí je totiž příjemně utlumí, uvolní pánev i páteř a navíc pomůže narovnat záda.

Napsat komentář