Protáhněte si tělo s oválným gymnastickým míčem

Ne vždy je velký gymnastický míč tou nejlepší volbou pro cvičení, často je potřeba sáhnout pro alternativu jak velikostní, tak i tvarovou. Někdy kvůli typu prováděného cvičení, jindy kvůli zdravotním omezením cvičence. Jednou z takových alternativ je například oválný gymnastický míč, který můžete znát také pod názvem elipsa, Physio Roll nebo také brambora. Pod všemi těmito názvy se však skrývá jedno a to samé – oválný gymnastický míč určený především pro rehabilitaci.

51Jz99QpqxL._SL1500_

Oválný gymnastický míč nabízí lepší stabilitu

K volbě oválného gymnastického míče se přistupuje většinou tehdy, když je potřeba zajistit při cvičení větší stabilitu. Často jsou proto oválné míče využívány při cvičení těhotných žen, při dlouhotrvající rehabilitaci, cvičení seniorů či při cvičení s lidmi s  postižením. Často se používají také na účinné procvičování psychomotoriky. Zajímavostí je, že výhod oválných gymnastických míčů se občas využívá i v nemocnicích u pacientů po operaci ledvin.

Elipsový tvar gymnastického míče se zároveň používá obdobně jako klasické gymnastické míče, a to pro posilování všech skupin svalových partií a procvičování koordinace těla. Skvěle se hodí i pro protažení ztuhlých svalů a jako zdravá, ale krátkodobá náhrada kancelářské židle u stolu či před televizí.

41hRwx3J5tL

Míč ve tvaru elipsy umožní sezení dvou osob naráz

Tvar oválných gymnastických míčů zaručuje větší kontakt s podložkou než je tomu u standardních míčů kulatých. Díky tomu má cvičící zaručenou výraznější stabilitu, čímž se snižuje riziko pádu z míče během cvičení. Podlouhlý tvar navíc umožňuje i sezení dvou osob zároveň na jednom míči, což je nesporná výhoda především při cvičení s lidmi s postižením či seniory – ti se tak cítí více v bezpečí a jištěni.

Oválný gymnastický míč není však určen jen pro rehabilitaci a rekonvalescenci. Je ideální volbou i pro provádění složitějších gymnastických cviků, které se s ním dají realizovat mnohem stabilněji a účinněji. Rozhodně se tedy nebojte netradičního tvaru oválných gymnastických míčů a vyberte si z naší nabídky ten svůj.

51jkfx7fifL._SL1500_

Napsat komentář