Seznamte se s míči pro moderní gymnastiku

Co si vybavíte a většina lidí jistojistě s vámi, pokud se řekne gymnastický míč? Primárně velký cvičební míč určený na rehabilitaci, posilování a jako občasná náhrada židle. Gymnastky věnující se moderní gymnastice si však pod tímto názvem představí spíše gymnastické náčiníspeciální míč určený právě pro tento půvabný sport.

Moderní gymnastika si žádá specifické gymnastické míče

Moderní gymnastika má své kořeny již ve druhé polovině devatenáctého století a jejím principem je kombinování prvků divadelního tance, baletu, gymnastiky a akrobacie spolu s hudbou. Míče pro moderní gymnastiku jsou specifické tím, že pro použití při profesionálních závodech musí svými rozměry splňovat dvě základní kritéria – průměr mezi osmnácti a dvaceti centimetry a váhu 400 gramů.

61JM6OQ7YNL._SL1500_

Gymnastky necvičí jen s míči, ale i se stuhami či obručemi

Kromě malých míčů určených speciálně pro moderní gymnastiku bývají často, především na trénincích a soustředěních, používány klasické gymnastické míče. A to především kvůli protahování gymnastek po cvičení a uvolnění jejich ztuhlých svalů.

Malé gymnastické míče však nejsou jediný doplněk, který gymnastky během cvičení používají. Podobně oblíbené jsou i sestavy se švihadly, stuhami a obručemi.

Napsat komentář