Co dělat, když se míč propíchne?

Při správné zacházení s míčem a vhodné péči o něj je riziko jeho propíchnutí či jiného poškození minimální. Nikdo však nedokáže být stále ve střehu, a proto není propíchnutí míče nic neobvyklého. Máme pro Vás pár tipů, jak míč opravit, aby Vám mohl sloužit ještě dalších několik let…

ABS míč zalepíte, ten z PVC bohužel ne

Jak jsme již zmínili v článku o výběru vhodného gymnastického míče, ty, které jsou vyrobeny z PVC a jsou hladké lesklé, nejdou bohužel po poškození zalepit. To však neplatí u dvouplášťových míčů z materiálu maxafe, které se při propíchnutí nevyfouknou tak rychle a poskytnou dostatek času pro zalepení trhliny.

lepidlo-fixa-kit-na-mice-maxafe

Ani lepidlo ale není všemocné, hodí se na opravu trhlinek o maximální velikosti 5 milimetrů. Při větším poškození není zaručeno, že oprava míče bude precizní a ten bude vhodný pro další bezproblémové použití. Výhodou lepidla však je, že si lze zvolit přesně takový odstín záplaty, jako je barva míče, tudíž nehrozí, že přilepení záplaty vznikne na míči nevzhledný flek.

Při opravování gymnastického míče a lepení jeho trhlinek dbejte hlavně na to, aby byl míč dokonale čistý, nemastný a suchý. Lepidla na sobě mají podrobný návod, jak trhlinu na míči zalepit. Navíc obsahují i větší množství záplat i lepidla v tubě, díky čemuž umožňují opakovanou opravu míče.

 51WOpIJOijL

Napsat komentář